Say Thanks To Admin Just By Clicking Any Advertisement

31 July 2011

Muto - Wall Painted Animation



This is a short film by Blu called Muto. I'm not sure Blu ni asal daripada mana tapi karya beliau sangat menguji minda dan awesome. Enjoy the video and check out dia punya website.







Auto-Correct Fail..!!



Kepada yg menggunakan latest smartphone mesti biasa dengan perkataan Auto-Correct. Auto-Correct adalah function smartphone dimana smartphone akan predict perkataan yg anda taip. Tapi tak selalunya betul dan dibawah adalah contoh² dimana disebabkan Auto-Correct, rosak susu sebelanga.









36 Amazing Animated GIF












Banjir Dan Tanah Runtuh Di South Korea (gambar dan video)



South Korea, 53 orang dikhuatiri mati atau hilang dalam kejadian hujan lebat paling buruk abad ini di South Korea. Kerajaan South Korea menganggarkan kerugian bernilai beratus² juta dollar. Kejadian hujan juga turut mengakibatkan banjir besar dan tanah runtuh. Jabatan Kaji Cuaca negara itu menyatakan bahawa lebih dari setengah meter hujan telah menimpa negara itu sejak hari Selasa; rekod paling besar sejak 1907.









Curta Calculator (1948)



Curta calculator adalah hand-cranked calculator mekanikal yg kecil yg langsung tidak menggunakan electric or electronic sepertimana calculator pada zaman sekarang. Ianya kecil dan mudah untuk dibawa ke mana². Pada aku, Curta calculator adalah masterpiece in mechanical engineering. Imagine how would you design a calculator yg boleh melakukan operasi tambah, tolak, darab, dan bahagi tanpa menggunakan electric/electronic. Selain itu ia juga boleh melakukan operasi punca kuasa dua dan operasi² lain. Curta calculator diilhamkan oleh Curt Herzstark pada tahun 1930 di Vienna. Watch the video after the break cara² menggunakan Curta calculator ni.









30 July 2011

Revolutionary: S-Off Tool From UnrEVOked & AlphaRev



Kepada pengguna hardcore smartphone Android pasti familiar dengan nama UnrEVOked dan AlphaRev. Mereka adalah nama besar dalam membangunkan developer tools untuk S-Off and Nand write access. Kini mereka berdua telah bergabung tenaga dan memperkenalkan Revolutionary. Revolutionary membolahkan S-Off dan Nand write access dengan mudah dan yg lebih penting, ia support kebanyakan latest devices.


Supported Devices

Revolutionary currently supports the following Android phones and HBOOT versions:

    HTC Desire (bravo) 0.93.0001
    HTC Desire CDMA (bravoc) 1.06.0000
    HTC Wildfire (buzz) 1.01.0001
    HTC Aria (liberty) 1.02.0000
    HTC Incredible S (vivo) 1.09.0000 and 1.13.0000
    HTC Droid Incredible 2 (vivow) 0.97.0000
    HTC Desire S (saga) 0.98.0000 and 0.98.0002
    HTC View (express) 1.09.0000 and 1.13.0000
    HTC Flyer (flyer) 1.10.0000
    HTC Sensation (pyramid) 1.17.0006, .0008, .0011 and .0012
    HTC Evo 3D (shooter) 1.30.0000 and 1.40.0000

Revolutionary will permanently unlock NAND write protection by default on the following phones:

    HTC Sensation (pyramid)
    HTC Evo 3D (shooter)

Check out their website.

Source






Seni Typography Kapur Dan Papan Hitam



Pada mereka yg lahir zaman 1980's and before mesti sempat belajar di sekolah menggunakan kapur dan papan hitam. Bila time cikgu takde, mmg keje nak menconteng papan hitam. Habis mcm² seni di carut kan pada papan hitam. Dah boring menconteng, kapur tu pulak buat baling² kat bebudak lain. Kenangan²..

Dana Tanamichi dari Brooklyn, New York adalah seorang artist yg menggunakan kapur dan papan hitam. Beliau menghasilkan Typography yg sangat intricate dan cantik. Beliau mengambil upah melukiskan tulisan² ini untuk restoran², hotel² dan etc. Antara karya² beliau boleh dilihat di bawah. Laman web beliau boleh dilayari di sini. Terdapat video² time-lapse bagaimana beliau menghasilkan karya beliau.










Alien Bike Made From Scrap



Sebelum ni aku pernah post entry pasal P120 Fighter, motosikal yang memaparkan ciri² moden, kali ini motosikal bercirikan Alien pulak. Sekali pandang terus terbayangkan motor ni daripada movie set dan tidak boleh dipandu. Namun sebenarnya motosikal ini boleh dipandu dan ia diperbuat dari besi buangan..!!

Roongrojna Sangwongprisarn, 54, seorang pekerja workshop dari Bangkok menghasilkan motosikal monster ini daripada bahan buangan dari kereta dan basikal lama dan membentuknya menjadi seperti seekor Alien.








29 July 2011

Representation Of US Debt ($114.5 Trillion)



USA mempunyai hutang negara sebanyak US114.5 Trillion Dollar. Tapi banyak mana 114.5 trillion ni? Sebesar rumah ker? Sebesar padang bola ker? Gambar² bawah ni menunjukkan jumlah sebenar hutang US itu.

100 Dollar
10,000 Dollar
1 Million Dollar






Everything You Need To Know About Boobs (18SX)



WARNING..!! 18SX..!!









World's Highest Tennis Court



Cerita ni cerita lama. Tapi aku nak cerita balik gak. Tennis court ni terletak di atas Burj al Arab, sebuah hotel mewah di Dubai. Asalnya tennis court ini adalah sebuah helideck dah diubah menjadi gelanggang tennis sempena pertandingan tennis Dubai. Gelanggang ini hanyalah sementara dan ia adalah untuk menarik perhatian media tentang pertandingan itu. Andre Agassi dan Roger Federer telah dijemput untuk perlawanan persahabatan di gelanggang tennis tertinggi di dunia ini.











Woman To Marry White Supremacist Murder Suspect Whose Face Is Covered In Swastikas



Seorang wanita berdarah campuran bakal berkahwin dengan seorang suspek pembunuhan, White Supremacist, dan mukanya dipenuhi tattoo. Mereka juga bercadang untuk berkahwin pada tarikh hari kelahiran Adolf Hitler

Erica Herrera

Erica Herrera berkata walaupun bakal suaminya Curtis Allgier sedemikian rupa, namun dia merupakan seorang yg baik hati dan lembut. Allgier dituduh membunuh sehingga mati Stephen Anderson, seorang pegawai penjara sewaktu Stephen membawanya ke hospital. Jika disabitkan kesalahan, Allgier boleh dijatuhkan hukuman mati, namun Allgier mengaku tidak bersalah. Erica yg telah berkenalan dengan Allgier sejak sebelum kejadian itu berkata dia percaya bakal suaminya tidak bersalah.

Curtis Allgier

Source






28 July 2011

Shopping While You Wait For A Train



Di South Korea, penduduknya sangat sibuk dengan kerja. Mereka hanya ada hujung minggu untuk membeli belah barangan rumah. Ketika hujung minggu lah semua shopping complex akan penuh sesak dengan manusia. Oleh itu, Tesco mengambil langkah dengan memperkenalkan Virtual Store. Anda boleh bershopping sambil menunggu subway train. Ia mengubah masa menunggu kepada masa bershopping. Dinding diubah menjadi seperti keadaan di shopping complex. Pembeli hanya perlu scan QR Code barangan yg hendak dibeli dengan application pada smartphone mereka. Kemudian Tesco akan menghantar terus ke rumah anda. Lihat video untuk memahami konsep Tesco Virtual Shopping.










Gambar Lama Superhero



What if Superhero dah wujud sejak zaman World War II? Mcm ni ler jadi nyer. Photo manipulation ini dibuat oleh saudara Agan Harahap dari Indonesia. Enjoy..










Seni Ukiran Kejam Maskull Lasserre



Sila enjoy seni ukiran oleh Maskull Lasserre dari Canada.










Bila 250 Kamera Dijadikan Backdrop Video Musik



250 bijik camera disusun untuk dijadikan backdrop sebuah music video band dari Jepun.







LOL. How Do I Insert A CD To The iPad 2??



Super Noob..!! Memula aku ingatkan dia memain jer. Rupanya betul² tak tau. HAHAHAHAHAHA..


Boleh follow discussion dia kat sini.






15 Unusual Chess Set



1. Lens Chess Set

2. War of 1812 Chess Set

3. Cardboard Chess Set







27 July 2011

The Internet Of Things (infografik)










Practical Understairs Storage System



Bagi mereka yg duduk rumah 2 tingkat, mesti keadaan di bawah tangga agak serabut dengan macam² benda dan tak teratur. Sama la dengan rumah aku. Bawah tangga dibuat store dan penuh dengan barang yg ntah ape². Ia akan menjadi pandangan yg tak menarik kepada tetamu² yg datang. Chiswick Woodworking Company mempunyai penyelesaian nya. Mereka mengubah bawah tangga anda menjadi tempat simpan barang yg praktikal, kemas dan tersusun. Ia juga hidden dari pandangan mata tetamu.




Source






Gigantic iPhone/iPod Dock



This is gilaa..!! If u a rich enough to have so many iPod or iPhone, you can charge and sync up to TWENTY of your devices at once with this Parasync. Gigantic docking station..!!



Source






Anatomical Theater (18 PL)



Pada zaman dulu, doktor² menggunakan model sebenar yg diawet untuk kajian mereka mengenai penyakit². Ada model yg dibuat dari bahan² tertentu. Anatomical Theater adalah muzium yg memaparkan replika model² itu. Replika² ini diperbuat dari lilin dan etc. Walaupun ianya sekadar replika, namun ia masih mengerikan.

WARNING..!! Disturbing Image..!!











26 July 2011

The Village - Tilt-Shift Video



Ada sesapa boleh eksplain pasal term Tilt-Shift dalam fotografi? Aku noob bab² fotografi ni. Ape yg aku agak dari pemerhatian aku kat video bawah ni, gambar seakan² miniature dan pergerakan camera perlahan. Anyway, enjoy the video. Sangat cool.







Gadis² Comic-Con (71 gambar)



Comic-Con International sedang berlangsung ketika ini. Ketika Convention ini, ramai yg hadir dengan memakai costume karekter² komik kegemaran mereka. Mari lihat gadis² Comin-Con 2011. Pilih pilih pilih...!!!