Say Thanks To Admin Just By Clicking Any Advertisement

31 August 2011

James Bond's Cars (infografik)




James Bond adalah watak terkenal yang di reka oleh Ian Fleming pada tahun 1953. Terdapat 26 movie James Bond dan pada setiap movie mesti ada gadget² James Bond yg canggih dan yg paling penting mestilah keretanya. Infografik dibawah menunjuk segala² jenis kereta yg dipakai James Bond di dalam filem² nya. Seperti biasa, click image untuk gambaran yg lebih besar dan tidak merosakkan mata anda. Enjoyyy.







2012 Volkswagen Jetta GLI



Jetta GLI is a sedan version of Golf GTI..!! Dilengkapi 200 hp engine 2 liter 4 in-line turbocharged or TSI, dengan pilihan manual transmission atau DSG, dan indepandent rear suspension. Enjoy pictures taken from Autoblog.

2012 Volkswagen Jetta GLI







How To Prank A Hot Smoking Girl?



HAHAHAHAHAHA. Amik obat.








30 August 2011

Juadah Sahur Dan Berbuka Ramadhan 2011



Sedikit posting personal. Segala juadah bersahur dan berbuka sepanjang bulan ramadhan tahun ni. Actually banyak lagi yg tak tersenarai mcm kuih², tapi aku amik portion kecik jer. Result nya?? Now I'm 67 kilogram. 2 months ago i was 75 kg dude.!! After raya tak tau la pulak berapa dia naik kan. Hahahahah. Anyway, misi utk menguruskan badan berjaya. Now berada dalam range BMI. After start keje nanti nak kena turun kan sikit lagi. Bagi jadi 65 kg. baru la perut ketak². Kahkahkah.

Before - 70 kilogram

Sahur

1/8 - nasi + sambal telur hancur + ikan goreng + teh o
2/8 - nasi + paru goreng sambal + telur ayam masak lemak + teh o
3/8 - nasi + ayam merah + kari tenggiri + teh o
4/8 - nasi + kurma ayam + sambal udang petai + teh o
5/8 - nasi + kari daging + sardin + teh o
6/8 - nasi + ayam rendang + tenggiri masak lemak + teh o
7/8 - nasi + bawal sweet sour + patin masak tempoyak + teh o
8/8 - nasi goreng + ayam masak merah + telur goreng + teh o
9/8 - nasi + telur goreng kicap + teh o
10/8 - nasi + ikan goreng sambal + gulai ayam + teh o
11/8 - nasi goreng usa + teh o
12/8 - nasi goreng kampung + telur mata + milo o
13/8 - nasi + ayam tandoori + kurma ayam + teh o
14/8 - tak ingat. banyak sangat kot.
15/8 - nasi + gulan ikan + kangkung + teh o
16/8 - nasi + kari daging + ayam goreng + ikan masin + teh o
17/8 - nasi + ayam rendang + kacang botol goreng sambal + telur itik masak lemak + teh o
18/8 - nasi + ayam masak merah + bendi goreng + teh o
19/8 - nasi + ayam masak merah + kacang botol goreng berlada + teh o
20/8 - nasi + sambal ikan bilis + daging goreng sambal + kangkung + teh o
21/8 - nasi + telur masak kicap + udang masak lemak + teh o
22/8 - nasi goreng ikan masin + teh o
23/8 - nasi + asam pedas ikan pari + bendi goreng + ayam rendang + teh o
24/8 - nasi ayam + teh o
25/8 - nasi + bawal sweet sour + telur dadar + teh o
26/8 - nasi + kurma ayam + asam pedas + teh o
27/8 - nasi berlauk + teh o
28/8 - nasi goreng + teh o
29/8 - nasi + rendang ayam + pegedil + teh 0

Berbuka

1/8 - murtabak + mee kari + nasi + ayam percik + sayur & cendawan + ikan goreng sambal + paru goreng sambal + tebu
2/8 - mee udang + nasi + ayam merah + kari tenggiri
3/8 - kuew teow sup + karipap + nasi minyak + kurma ayam + sambal udang petai + sarsi
4/8 - mee goreng + nasi + kari daging
5/8 - murtabak + roti jala + nasik + ayam rendang + tenggiri masak lemak + tebu
6/8 - mee goreng + nasi + bawal sweet sour + patin masak tempoyak + air kosong
7/8 - mee bandung + nasi + ayam masak merah + cendawan goreng + oren
8/8 - bihun goreng + nasi kukus ayam dara + oren
9/8 - Bawal Power kota damansara + air durian belanda (gathering bersama geng² metal)
10/8 - nasi + ikan goreng sambal + gulai ayam + sarsi
11/8 - nasi goreng jelita + satay + air apple
12/8 - kuew teow goreng + keropok lekor + air oren
13/8 - Ayers Rock Butcher & Grill (gathering uitm)
14/8 - mee kari + air oren
15/8 - bihun goreng + keropok lekor + nasi + kari daging + ayam goreng + ikan masin + air anggur + teh o
16/8 - mee + sate + sarsi + nasi + ayam rendang + kacang botol goreng sambal + telur itik masak lemak + teh o
17/8 - kuew teow goreng + nasi + ayam masak merah + sarsi
18/8 - laksa + nasi + kari ayam + kangkung goreng berlada + anggur
19/8 - mee kari + nasi lemak + air anggur
20/8 - murtabak + nasi + udang masak lemak + ayam perchik + bawal sweet sour + teh o
21/8 - nasi + tomyam seafood + siakap stim + kangkung goreng + air tembikai (Mr Tom Yam Sunway Giza)
22/8 - mcm² (saloma theater and bistro)
23/8 - mee goreng + nasi ayam + air anggur
24/8 - buffer @ Shangri-La KL
25/8 - kuew teow goreng + nasi + kurma ayam + asam pedas + sarsi
26/8 - nasi kandar restoren hakim + milo ais
27/8 - kuew teow sup + nasi + ayam masak merah + ikan goreng + sarsi
28/8 - mee goreng + murtabak + nasi + rendang ayam + pegedil + air jagung
29/8 - roti naan + nasi + rendang daging + teh o

After - 67 kilogram






Seni Bontot Kuali



Gambar berikut bukanlah sebuah gambar planet, tapi adalah bontot frying pan. Seni ini di hasilkan oleh fotografer dari Norway, Christopher Jonassen. Walaupun mudah, tapi ia cun sialllll. Korang tengok² la website beliau.










29 August 2011

Bad Ass Lun-Class Ekranoplan



Lun-class adalah sebuah Ekranoplan also known as Ground Effect Vehicle. Ekranoplan adalah sejenis kenderaan di antara hovercraft dan airplan. Lun di develop oleh Soviet dan design oleh Rostislav Evgenievich Alexeev pada tahun 1987. Lun bergerak hampir pada permukaan air iaitu lebih kurang 4 meter or less dari permukaan air dan Lun adalah sepanjang 73 meter. Hanya sebuah Lun di bina dan khidmat nya digunakan untuk perang sekitar tahun 1987 hingga 1999 dan kemudian dihentikan penggunaannya. Namun pada 2007, kerajaan Russia memutuskan untuk meneruskan pembangunan Lun dan dijangka siap pada tahun 2012. Saksikan gambar² bad ass Lun-Class Ekranoplan yg telah di bawa ke dry dock di bawah.











18SX - Awesome Way To Show Your Penis To The World (NSFW)



Hahahahahahhaha. This is hilarious. Tengok laki yg pakai seluar pendek warna merah.







Faiz Rahman Posts Last Week



round-up for last week posts.

All New 2012 Mercedes-Benz SLK55 AMG
Bunyi Tembakan Di Stadium, Penonton Bertempiaran
Makan Sambil Juggling (video)
Bridge: Pengajaran Untuk Hari Raya (update)
Cool Stickers For Macbook (picture)
How To Pick Up Hot Girl With RC Car (NSFW)
Bad Ass Polar Vehicle - Kenderaan Kutub Selatan
This Is How Sick Ass Arab Change Their Tire..!!
Jika Browsers Adalah Celebrities (infografik)
Horrific Crash; Stunt Pilot Died (video)
June Bum Park Playing God
Komen Facebook Paling Kurang Ajar
Jepun WTF?? Bila Susu Habis
Kemeja Lelaki Untuk Pakaian Wanita Yg Kreatif (video)
Realiti Moral Pekerja Makan Gaji
The Evolution Of The Geek (infografik)
All New 2012 Ferrari 458 Spider (picture + video)
18-PL Golden Gate Suicide Bridge (video)
Duck Tron - Untuk Penggemar Filem Tron
Tanaman Miniature Di Dalam Mentol
The Ultimate Baseball Training
Anti-Poop Di Serbia
Bagaimana Nak Menarik Perhatian Gadis Dengan Menari
Ucapan, Acapan, Raya, Merdeka, Kampung, Lemang, Blablabla...
Cara Mengira Duit Di Pelbagai Negara
Jam Tangan Paling Rumit Urwerk UR-1001
Rahsia Di Sebalik Ciuman Madonna Dan Britney Terjawab
23 Things You Don't Know About Michael Jordan (infografik)
Bad Ass Razer Blade Gaming Laptop
Miss Universe 1952 - 2010 In 15 Minutes (NSFW)
Ukiran Rumit Kayu Balak Hanya Dengan Chainsaw
Hurricane Irene View From Space
Bagaimana Anak Ayam Berwarna Warni Di Buat?
Homeless Bercerita Tentang Ketagihan Dadahnya
Star Wars Blueprints Book
The Future Of Scanning With Mouse






28 August 2011

The Future Of Scanning With Mouse



Ini awesomeeeeeee. LG memperkenalkan tetikus (mouse) LSM-100 terbaru yang menggabungkan mouse dan scanner. Lihat video dibawah sekali yg mengsexplain kan segalanya. Terbaekkkkkkk. Boleh aku scan O&G map yg besar gedabak tuh.



Source






Star Wars Blueprints Book



Kepada Star Wars fag, u've got to get this. This will be your ultimate engineering masterpiece of Star Wars. Star Wars: The Blueprints merupakan koleksi original technical drawing and specification untuk semua robot², kapal angkasa, etc. yg digunakan dalam filem² Star Wars. Buku ini adalah limited kepada 5000 buah hand-numbered sahaja. Scroll down for video. Video their website untuk lebih banyak gambar and detail.











Homeless Bercerita Tentang Ketagihan Dadahnya



This is sad man. Jason, seorang homeless bercerita tentang bagaimana beliau mula berjinak² dengan dadah dan menjadi seorang homeless. Seriously drugs bukan setakat merosakkan badan, tapi merosakkan kehidupan seseorang. Before, aku ada post pasal orang bunuh diri and kali ni pasal addicted to drugs. Both adalah disebabkan benda yg sama. Tekanan perasaan. Enjoy the video. Amik iktibar.


Bonus: 3 lagi video interview dengan homeless yg menceritakan tentang diri mereka.







27 August 2011

Bagaimana Anak Ayam Berwarna Warni Di Buat?



 
Pernahkah anda melihat anak ayam berwarna warni seperti gambar di atas? Tahukah anda bagaimana anak ayam ini boleh jadi berwarna warni? Lihat video di bawah. Ayam² ini direndam dan digaulkan dengan bahan pewarna ber toxic. Kejam.


Source






Hurricane Irene View From Space



Seperti yg kita tahu, Hurricane Irene, sebuah hurricane kategori 3 sedang melanda pantai timur united state. Berikut adalah video dari angkasa, specifically dari International Space Station yg memberi gambaran betapa besarnya Hurricane Irene ini. Kita di Malaysia ni berdoa lah negara kita tak kena bencana alam mcm ni.







Ukiran Rumit Kayu Balak Hanya Dengan Chainsaw



Masterpiece ini di cipta oleh pakar ukiran kayu Randall D. Boni. Beliau membuat ukiran yg rumit ini hanya dengan chainsaw.!! Lihat gambar proses mengukir di bawah.











Miss Universe 1952 - 2010 In 15 Minutes (NSFW)



Untuk lelaki² di luar sana yg suka menonton gadis² cantik, di persembahkan Miss Universe dari 1952 hingga 2010 dalam masa 15 minit. Ohhh sebelum aku terlupa, video ni tunjuk time swimsuit walk jer. ngeh ngeh ngeh.







Bad Ass Razer Blade Gaming Laptop



This gaming laptop is the most advance gaming laptop ever built. Ia senipis 0.88 inci menggunakan aluminum body. It is powered by 2.8GHz Intel Core i7, 8GB RAM, 2GB Nvidia GeForce GT 555M video card. Ia mempunyai skrin kedua yg bertindak sebagai ultra sensitive touch pad atau key untuk gaming mode. Saiz main skrin nya adalah 17 inci dan beratnya tidak sampai 7 pound. Harganya? US$2,800..!!

Product Specifications:
· 2.8GHz Intel® Core™ i7 2640M Processor
· 8GB 1333MHz DDR3 Memory
· 17.3" LED Backlit Display (1920x1080)
· NVIDIA GeForce® GT 555M with NVIDIA® Optimus™ Technology 2GB Dedicated GDDR5 Video Memory
· Built-in HD Webcam
· Integrated 60Wh Battery
· 320GB 7200rpm SATA HDD
· Wireless Network 802.11 b/g/n Compatible
· 16.81" (Width) x 10.9" (Depth) x 0.88" (Height); 6.97lbs (Weight)










26 August 2011

23 Things You Don't Know About Michael Jordan (infografik)



Click image untuk paparan yang lebih gedabak.







Rahsia Di Sebalik Ciuman Madonna Dan Britney Terjawab



Pada tahun 2003, Madonna dan Britney Spears menggemparkan dunia artis apabila mereka berciuman di atas pentas semasa membuat persembahan pada malam VMA. Kini rahsia disebalik ciuman itu terjawab.


LOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

Source






Jam Tangan Paling Rumit Urwerk UR-1001



Sebelum ni aku pernah cerita pasal mcm² jenis jam tangan antaranya I'm Watch, Hexagon LED, Mercury, dan jam LCD. Urwerk UR-1001 Zeit Device pula mungkin adalah sebuah jam tangan yg paling rumit di dunia. Ia mengukur masa dari saat hingga lah ke 1000 tahun. Antara indicator nya adalah yg basic seperti jam, minit, saat ada dipaparkan dengan konsep yg rumit. Antara indicator yg pelik pula adalah day/night indicator, power reserve indicator, calendar yg menunjukkan tarikh dan bulan, oil change indicator, 100 years indicator, dan 1000 years indicator. Selain itu jam ini juga di bina dari single block of metal dan main body dibuat daripada Titanium Aluminum Nitride yg disadur pada stainless steel. Pengeluar jam ini juga mengatakan bahawa hanya 8 biji sahaja akan di bina. So dah boleh agak la harga dia mcm mana kan.









Cara Mengira Duit Di Pelbagai Negara



Video di bawah menunjukkan bagaimana cara untuk mengira duit di pelbagai negara seluruh dunia. Anda bagaimana? Mungkin anda boleh ubah cara anda mengira duit selepas menonton video tersebut.








25 August 2011

Ucapan, Acapan, Raya, Merdeka, Kampung, Lemang, Blablabla...




Sempena menyambut bulan yang mulia ini, saya selaku pemegang mohor besar ingin mengucapkan selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri yg mulia. Ampun maaf segala dosa² sama ada dosa kecil atau besar, dosa yang nampak ataupun dosa yang tak nampak, dari hujung rambut sampai ke hujung kuku kaki. Sesungguhnya saya hanya manusia biasa yang banyak melakukan kesilapan. Tak lupa juga buat someone di luar sana, you know who you are, mintak maaf banyak² segala dosa dan halalkan segala makan minum. Saya tetap Faiz Rahman yang dahulu dan saya akan terus menerus berpegang teguh dengan pendirian.

Terima kasih kepada semua kawan² blogger, kawan sekolah, matrikulasi melaka, UiTM, kawan² metal and music, kawan Audi club, kawan di twitter, kawan office dan kawan² facebook yg terus memberi sokongan kepada saya serta blog ini, facebook page saya, terutama cik Farhana Yusof dan rakan² facebook yg rajin mempromosikan blog picisan saya ini. Semoga dengan sokongan kalian semua akan membuatkan saya terus rajin untuk menulis, menaip, copy paste, atau apa saja yang saya post dekat blog ini. Terima kasih semua.

Sedikit tutorial kepada rakan² yg tak familiar dengan konsep blog ini, bagi yg ingin membaca posting² saya yang lepas² boleh lihat pada sebelah kanan blog ini, ada blog archive. Dekat situlah segala posting² di list kan. Klik jer mana² yang rasa nak baca. Atau lebih mudah, like jer page facebook, so that setiap posting akan keluar dekat newsfeed facebook anda. Anda juga boleh memberi cadangan dekat page itu. Sekian terima kasih.

p/s: aku cilok gambar atas tu dari google. tq kepada pereka nya.






Bagaimana Nak Menarik Perhatian Gadis Dengan Menari



Video di bawah mengajar anda bagaimana cara untuk menari. It is called No Bones Dance. Komfom gadis² akan tertarik dengan anda dan semua org akan tengok anda. Try yer.







Anti-Poop Di Serbia



Di Republic of Serbia, mereka mempunyai cara yg tersendiri untuk menyedarkan penduduk tentang kebersihan. McCann Erickson Belgrade telah mereka design untuk iklan ini dimana ia mengajak penduduk atau tuan punya anjing untuk membersihkan poop atau taik anjing mereka selepas anjing itu melepas.








The Ultimate Baseball Training



Lihat 2 video di bawah ini. Ia menunjukkan skill pemain baseball dalam latihan mereka. Well, aku rasa video² ni tak real dan hanya menggunakan software editing, but who cares right? Kalau editing pun, ia tetap superb editing.








Tanaman Miniature Di Dalam Mentol



Ini memang genius. Daripada membuang mentol² lama yg telah rosak, seniman² ini mengubah mentol yg huduh itu menjadi sesuatu yg unik iaitu tanaman miniature. Enjoy gambar² dibawah mana tahu boleh menjadi idea utk korg buat sendiri.










24 August 2011

Duck Tron - Untuk Penggemar Filem Tron



Anda penggemar filem Tron yg ditayangkan baru² ini? Anda mesti tonton video di bawah. Syarikat DuckBrand pengeluar duct tape telah membuat satu iklan lawak dengan tema Tron. Enjoy.








18-PL Golden Gate Suicide Bridge (video)



Golden Gate bridge adalah sebuah jambatan sepanjang 1280 meter. Di jambatan ini, ramai orang telah membunuh diri dan dikatakan tiada tempat membunuh diri lain yg lebih banyak kematian daripada Golden Gate bridge ini. Ketinggian deck jambatan ini adalah setinggi 75 meter dari paras air dan pembunuh diri akan mengambil masa selama 4 saat untuk sampai ke bawah pada kelajuan 120 km/j. Kebanyakan pembunuh diri mati disebabkan impak jatuhan apabila terhempas pada air. Pada tahun 2005, statistik menunjukkan pembunuh diri adalah sekerap seorang setiap dua minggu. Kerajaan turut meletakkan telefon kaunseling pada jambatan itu untuk mengurangkan pembunuh diri. Lihat video di bawah sekali untuk melihat beberapa pembunuh diri yg berjaya di rakamkan. Warning. Video agak menyayat hati dan menyentuh perasaan. Tidak sesuai untuk kanak².









All New 2012 Ferrari 458 Spider (picture + video)



Sebelum ni aku pernah post entry pasal engine dan chassis Ferrari 458 Italia which is the fixed roof version of Ferrari 458 Spider. And now Ferrari dah unveil all new 2012 458 Spider seperti aku kata tadi, convertible version of 458 Italia. 458 Spider menggunakan layout 2 seater mid engine dengan retractable hardtop which is i believe the first mid engine car with retractable hardtop. Correct me if i'm wrong. This kind of construction is a bit tricky because space yg ada untuk menyorokkan roof adalah limited kerana engine nya di belakang pemandu namun engineers dekat Ferrari berjaya juga menghasilkan. Aku sebut retractable hardtop adalah kerana roof nya tidak menggunakan kanvas seperti kebiasaan convertible namun Ferrari menggunakan hard panel. 458 Spider ini di kuasa kan oleh engine yg aku rasa sama dengan 458 Italia iaitu 4.5 liter V8. Video is at the bottom.










The Evolution Of The Geek (infografik)



Anda berada di golongan yg mana? Click image for larger resolution.


Source






23 August 2011

Realiti Moral Pekerja Makan Gaji



Hahahahaha. Ini sangat benar. Kalau taknak jadi mcm ni join lah mana² MLM. Kompom anda akan cergas secergas cergasnya. Tepuk tangan 18 kali. Kena tampar dengan selipar jepun pun masih tersenyum. Honestly aku lebih rela mcm ni dari join MLM. Click image for larger resolution.


Source






Kemeja Lelaki Untuk Pakaian Wanita Yg Kreatif (video)



Kreatif..!! Ini cara bagaimana nak memanfaatkan kemeja ex boyfriend angpa yg bf angpa tinggalkan dekat rumah angpa. Hahahah.









Jepun WTF?? Bila Susu Habis



Hahahahahahah. Dulu aku pernah post dengan tajuk yang sama. Boleh buat video siri nih. Kali ni aku jumpa lagi seketul video jepun bengong nih. Enjoyyyyyy.







Komen Facebook Paling Kurang Ajar



Hahahahahahha. Selamba badak jer dia reply mcm tu.


Source






June Bum Park Playing God



June Bum Park adalah seorang ahli seni dari Korea yg mempunyai hobi yg unik. Beliau suka menjadi tuhan. Hahahah. Lihat video² beliau di bawah.









Horrific Crash; Stunt Pilot Died (video)



20/8/2011
Kansas, seorang stunt pilot telah mati apabila pesawat yg dinaikinya hilang kawalan lalu terhempas semasa Kansas City Air Show. Bryan Jensen mati apabila dia melakukan aksi nosedive dan gagal untuk mengembalikan pesawat nya ke posisi yg betul. Tiada penonton yg cedera atau mati. Bryan Jensen telah melakukan aksi akrobatik sejak 15 tahun lalu dan bekerja dengan syarikat penerbangan lebih dari 23,000 jam penerbangan. Kesemua penonton tergamam apabila pesawat itu menjunam dan terhempas lalu terbakar. Scroll down for video. Not safe for heart break kiddo.










Jika Browsers Adalah Celebrities (infografik)




Source






This Is How Sick Ass Arab Change Their Tire..!!



Sick ass arab. Dah takde keje ker ape. Anyway, they WIN..!!







22 August 2011

Bad Ass Polar Vehicle - Kenderaan Kutub Selatan



Polar Vehicle adalah kenderaan yg direka oleh Ian Nisbett Design yg akan cuba untuk memecahkan Guinness World Record for the fastest Antartic land crossing pada December 2011 yg masih gagal dipecahkan untuk tempoh 100 tahun. Polar Vehicle menggunakan pelbagai teknologi masa kini diantaranya menggunakan bio-fueled, real time GPS satellite communication and navigation. Rekod terdahulu adalah selama 2 hari 21 jam dan 21 minit. Polar Vehicle ini  dikuasa oleh  4 liter V6 supercharged dan menghasilkan kuasa sebanyak 320 bhp. Selain itu kenderaan ini juga menggunakan 44" wheel, long travel adjustable suspension, 32 gears and custom axles for the toughest terrain, crevasse protection bars, anti-slide snow anchors, crush-proof cabin, real-time GPS tracking and intelligent on-board safety system. Scroll down for video of the vehicle in action. Bad ass..!!