Say Thanks To Admin Just By Clicking Any Advertisement

31 October 2011

Pembunuhan Kejam Beratus-ratus Ekor Paus



Ianya berlaku di Faroe Island. Beratus² ekor paus dibunuh untuk dijual.







Cool Magic Menggunakan iPad




Simon Pierro membuat magic menggunakan iPad sempena Halloween. Magic pun nak canggih jugak yer tak. Cool.







Konsep Tingkap Dua Muka



Wa ingatkan talam jer dua muka. Tingkap pun dua muka. Hahahah. Ok konsep ini di reka oleh Junkyung Kim dan Yonggu Do. Ianya boleh diputar 360º dan memudahkan untuk mencuci cermin di sebelah luar. Ia juga mempunyai tempat letak pasu bunga kecil dan boleh diputar ke sebelah dalam jika hujan. Genius.


Source






Superb Ayada Resort Di Maldives



Ayada Resort terletak di Maldives. Ia mempunyai 112 villa resort di sebuah pulau Maguhdhuvaa seluas 150,000 m², 432 km dari Male International Airport, Maldives. Resort ini mula dibuka pada 30 Oktober 2011 yg lalu. Seriously bila aku tengok gambar² ni mmg aku terasa nak pegi. Dah usha tiket MAS lebih kurang RM6++. Phewwwwww. Click gambar untuk besarkan.







White Supremacist Membuang Tattoo Di Muka



Bryon Widner merupakan seorang bekas White Supremacist iaitu sebuah geng samseng yg mengagungkan kulit putih lebih hebat dari lain² bangsa. White supremacy sangat terkenal didalam penjara di Amerika. Kebanyakan mereka akan melakar tattoo di seluruh badan mereka termasuk muka untuk menunjukkan setia kepada geng mereka. Selepas Bryon Widner keluar dari penjara, beliau insaf dan meninggalkan pegangan racist itu. Namun beliau sangat sukar untuk mendapat kerja kerana mukanya penuh dengan tattoo. Lalu beliau mengambil keputusan untuk melakukan rawatan laser untuk membuang semua tattoo di muka nya. 25 pembedahan terpaksa dilakukan dan mengambil masa 16 bulan untuk membuang semua tattoo di mukanya. Lihat gambar² dibawah untuk proses transformasi beliau.







North Korea : The Craziest Country In The World #infographic




Fact & figures. Click gambar untuk besarkan.






Faiz Rahman Posts Last Week



Kotak Rahsia Yang Super Tricky
Air Pancut Metalmorphosis
Bagaimana Dr. Martens Dibuat?
Keluasan Tanah Palestine Dan Israel #infographic
Halloween Light Show
Hantu Di 7-Eleven
Zombie Pada Labu Halloween Terbesar Di Dunia
Bas Sekolah Jepun Vs Malaysia
Evolusi Kamera iPhone Dulu Dan Sekarang
Teka Lagu Daripada Gambar
Apekah Daylight Saving Time?
Apa Ada Pada Steering Kereta F1?
Iran Air Emergency Landing
Jangan Main Mercun Depan Rumah
Rumah Tirus Di Jepun
The Killing Of Satan..!!!
Gambar Ekslusif Kokpit Boeing 787 Dreamliner
The Truth About Orgasms #infographic
10 Kegunaan Marijuana Untuk Kesihatan #infographic
Bila Johan Bertemu Dato Fadzilah Kamsah
2013 Audi A4, A4 Avant, S4, S4 Avant, Dan A4 Allroad Quattro
Jam Berputar Dari Lego
Bagaimana Menghilangkan Kesan Gas Pemedih Mata
Scariest Prank Ever
Iklan Kanser Payudara Yang Umphhhh..!! (NSFW)
Statue Of Liberty 125th Anniversary






30 October 2011

Statue Of Liberty 125th Anniversary



Sempena 125 tahun Statue of Liberty, berikut adalah gambar² ol skool Statue of Liberty.







Iklan Kanser Payudara Yang Umphhhh..!! (NSFW)




Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..







Scariest Prank Ever




Shitzzzz. Kalau jadi kat aku pun mmg aku cuak sialllllllllllll. But the last one is the best. Hahahahaha.







Bagaimana Menghilangkan Kesan Gas Pemedih Mata




Source






Jam Berputar Dari Lego




Hans Anderson merupakan pencipta jam berputar ini. Ia sepenuhnya menggunakan Lego Mindstorm. Pure awesome.

 







29 October 2011

2013 Audi A4, A4 Avant, S4, S4 Avant, Dan A4 Allroad Quattro



Audi telah mengumumkan model terbaru A4 untuk tahun 2013. Perghhh rasanya mcm cepat sangat diorang keluarkan model baru. Cakap banyak tak guna. Korang layan jela gambar² dan video dibawah.

A4 Sedan







28 October 2011

Bila Johan Bertemu Dato Fadzilah Kamsah




KAHKAHKAHKAHKAH. Sempoi lah dato'.







10 Kegunaan Marijuana Untuk Kesihatan #infographic




Ada kegunaan rupanya. Patut laa Bob Marley sehat jer.







The Truth About Orgasms #infographic




Hohohohohoho.







27 October 2011

Gambar Ekslusif Kokpit Boeing 787 Dreamliner




Boeing telah melancarkan model 787 Dreamliner nya secara rasmi pada 26 Oktober 2011 yg lalu. Ia boleh memuatkan diantara 210 hingga 290 orang penumpang. Boeing mengatakan model ini menjimatkan 20% minyak dan model ini menggunakan bahan komposit untuk material of construction nya. Berikut adalah gambar² ekslusif didalam kokpit 787 Dreamliner. Click gambar untuk besarkan.







The Killing Of Satan..!!!




Fuhhhhh. Tajuk bukan main jahat. Layan².







Rumah Tirus Di Jepun



Rumah ini diberi nama "on the corner" dan dibina oleh Eastern Design Office dan terletak di Shiga, Jepun. Seriously aku suka tengok rumah yg unik dan pelik mcm ni. Tak perlu keluasan yg besar. Mungkin idea ini boleh diguna pakai di Malaysia.







Jangan Main Mercun Depan Rumah




HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.







Iran Air Emergency Landing




Sebuah pesawat Iran Air terpaksa melakukan pendaratan kecemasan apabila roda hadapan gagal berfungsi. Kesemuanya selamat. Lihat video pendaratan tanpa roda hadapan dibawah.







Apa Ada Pada Steering Kereta F1?





01. BOOST » F1 cars have an electric-hybrid system known as KERS (Kinetic Energy Recovery System) that regenerates braking energy, then boosts acceleration—at the push of a button—via an 80-hp electric motor. Another feature that increases speed is the movable rear wing that flattens to reduce drag. The wing is controlled by a foot pedal.

02. LAP TIME

03. HARVEST » Regulates the amount of energy "harvested" during braking. The regen system can alter the feel of the brakes, and because these guys drive with exacting precision, they're picky about tactile feedback. This knob lets them customize.

04. DOWNSHIFT PADDLE

05. MIX » Adjusts the engine's air—fuel mixture to balance power and fuel economy. F1 cars don't refuel during a race, but economy is still vital—fuel adds weight.

06. BITE POINT » The race start is critical because the cars begin from a stop and the initial sprint is a prime overtaking opportunity. The bite point adjusts how the clutch engages as the drivers release the paddle, so they can execute a perfect launch.

07. BPF » During practice starts, the driver uses the "bite point find" to record the clutch behavior. Engineers use the data to instruct the driver where to set the bite point dial.

08. CLUTCH PADDLE

09. BBAL » Displays the front—rear brake balance, a critical adjustment that drivers make to fine-tune the braking performance. Most passes are done in the braking zones.

10. REVERSE GEAR

11. SHIFT LIGHTS

12. LIMITER » Restricts the car's speed to the pit-lane limit, 62 mph.

13. ENGINE PARAMETERS

14. UPSHIFT PADDLE

15. TORQUE » The 2.4-liter V8 revs to 18,000 rpm and delivers north of 700 hp. That's a handful in a 1400-pound car, so the drivers use this knob to adjust the engine's torque curve, depending on track conditions.

16. TYRE » Teams use roughly half a dozen different tires that vary in construction and diameter. This dial tells the computer which tires are fitted so it can calculate wheel speed.

17. CLUTCH PADDLE

18. DIFFERENTIAL » Thanks to electronic controls, the characteristics of the rear differential can be tailored for corner entry, midpoint and exit—each with 12 settings. Frankly, we're amazed that the drivers can detect such minute rear-end differences during cornering events that last for maybe a few seconds. But that's why they're paid millions.







Apekah Daylight Saving Time?




Kita kat Malaysia tak pernah pakai pun benda ni. Tapi untuk negara jauh dari khatulistiwa, Daylight Saving Time ni penting. Ape benda DST ni? Tengok video explaination dibawah.







26 October 2011

Teka Lagu Daripada Gambar



Sila teka 10 penyanyi dan tajuk lagu melalui gambar dibawah. The left part is penyanyi. Belah kanan pulak tajuk lagu. Kalau anda dapat jawap semua anda mmg terer.


Click gambar untuk jawapan. 

Source






Evolusi Kamera iPhone Dulu Dan Sekarang



Fotografer, Lisa Bettany telah mengambil gambar yg sama menggunakan iPhone first model, 3G, 3GS, 4, dan 4S dan anda boleh lihat sendiri bagaimana teknologi berkembang seperti kembangnya hidung pengguna iPhone selepas membaca post ini.

original iphone
iphone 3G
iphone 3GS






Bas Sekolah Jepun Vs Malaysia



JEPUN







Zombie Pada Labu Halloween Terbesar Di Dunia



Sempena menyambut Halloween, Ray Villaface telah ditugaskan untuk mengukir pada labu Halloween terbesar dan terberat di dunia. Ray Villaface memang merupakan seorang pakar mengukir labu dan labu itu mencatat rekod dunia terbesar dan terberat (284 kg). Hasil ukirannya? Lihat gambar-gambir dan video time-lapse zomba dibawah.







Hantu Di 7-Eleven




Video kejadian hantu yg dirakamkan CCTV di 7-Eleven pada pukul 3.14 pagi 20 Oktober lalu. Part yg last² tu yg seram tuh.


Source: Facebook






25 October 2011

Halloween Light Show




Halloween light show. Terbaek.