Say Thanks To Admin Just By Clicking Any Advertisement

30 November 2011

Keretapi Mewah Untuk Orang Kaya Di India



Fuhhhhhhhhh. Super mewah. Maharajas Express mula beroperasi pada Januari 2010 memberi perkhidmatan keretapi mewah untuk golongan kaya di India. Ia menggabungkan konsep 5 star hotel. Perjalan adalah selama 8 hari dibawa mengelilingi tempat² menarik di India. Tambang adalah dari US$ 800 hingga $ 2,500.







Muka Depan Komik Terkenal Versi Animated



Karya ini dihasilkan oleh Kerry Callen. Beliau re-made balik muka depan komik yg terkenal menjadi animated. Cool huh. Sorry gambar asal mmg kecik dan dikembangkan.





Source






Tips & Tricks Menggunakan Google Search #infographic




Aku yakin tak ramai yg tau cara menggunakan Google search dengan lebih berkesan. Sila baca.







Kantoi Beromen Dalam Keranda



Hahahaha. Terok btul perangai. Takde maklumat detail yg aku dapat. Yang pastinya kejadian ni bukan berlaku di negara kita.







Pemegang Rokok Pelik Pada Tahun 1954



Memang pelik. Ape kejadahnya nak sampai mcm tu sekali.







10 Perkara Yang Boleh Dilakukan Bila Ketiadaan Internet




Source






Tropical Islands Resort Di German



Tropical Islands Resort ini terletak di Krausnick, Germany. Ia dikatakan mempunyai indoor pool terbesar didunia yg boleh memuatkan 8000 pengunjung sehari. Ia juga merupakan indoor waterpark terbesar didunia dengan keluasan 66,000 m². Asalnya ia adalah sebuah hanger yg diubah suai menjadi indoor resort. Resort ini dibangunkan oleh syarikat Malaysia iaitu Tanjong Public Limited Company yg membeli hanger itu dengan harga €17.5 million. Ia mula dibuka pada December 2004.







29 November 2011

Jambatan Berputar 90 Darjah



Jambatan sepanjang 42 meter ini dipanggil "The Twist" dan ia merupakan jambatan untuk penunggang basikal dan pejalan kaki. Ia terletak di Netherland dan diperbuat dari 400 batang besi yg diweldingkan bersama, galvanized dan diwarnakan merah. Bukan sahaja menarik perhatian pelawat, design sebegitu juga menyerap gegaran dan memperkukuhkan jambatan itu. Jambatan ini direka oleh West 8 Architect.







WTF Japan : Big Tits Zombie (NSFW) (18+)




Aku tak tau nak cakap ape lagi. wahahsf82q349^(*Y*TYieryaehrg.setjarehna.







Custom Made Miniature V-12 Engine




Seorang user Youtube bernickname yesuswilder10 telah menghasilkan sebuah engine miniature V-12 custom made dah zero. Means semua parts dibuat sendiri menggunakan stainless steel, aluminum dan bronze kecuali skru² yg dibeli siap. Video ini telah menjadi viral di Youtube dengan lebih 1 juta view. Engine miniature V-12 ini mempunyai kapasiti 12cc dengan silinder berukuran 11.3mm. Engine ini dibina untuk exhibition dan education.







28 November 2011

Mari Belajar Memandu




Shit..!! Aku sampai meleleh air mata tengok video nih. Lawak giler sialllllllll..!!







Asal Usul Bahasa Inggeris




Bagaimana bahasa Inggeris tercipta. Enjoyyy.







Jalan Putar Belit Serra do Rio do Rastro



Ok laluan Serra do Rio do Rastro ini terletak di Southern Brazil. Ia setinggi 1460 meter diatas paras laut dan ia merupakan antara jalan paling mencabar didunia.







Wanita Vampire Di Mexico



Maria Jose Cristerna, 35, seorang tattoo artist dari Mexico telah melakukan perubahan drastik pada diri beliau. Beliau telah bertukar menjadi vampire. Maria yg telah berkahwin selama 8 tahun, ibu kepada 4 orang anak dan beliau juga merupakan seorang peguam. Beliau mempunyai kedai tattoo/jewellery dan telah melakukan transformation pada badannya lebih dari 20 tahun. Lihat gambar terakhir untuk gambar asal beliau. For me, yg asal lagi cun bodoh.







Asal Usul Logo Brand Terkenal #sarcasm



Kalau sebelum ni aku penah post pasal asal usul nama brand terkenal. Kali ni dorg punya logo pulak. Tapi ini bukan betul². Sarcasm saja.


Source






Faiz Rahman Posts Last Week



Video Peragut Dibelasah Dan Dibogelkan
Nissan Juke-R
What Are People Doing Online? #infographic
Asal Usul Nama Brand-brand Terkenal
Seni Negative Space Oleh Noma Bar
Kucing Buta Bermain Buat Kali Pertama
Deria-deria Pada Manusia #infographic
Bila Kanak-kanak Dapat Tepung
Fungsi Handphone Alaf Baru
Pasu Bunga Ilusi Optik
Kemalangan Helikopter Di Aukland
Ini Terjadi Bila Berkaki Ayam
Asal Usul Keturunan Angry Bird
Kostum Batgirl Yang Badass
Akad Nikah Yang Sempoi
Pertandingan Robot Tikus Menyelesaikan Maze
Beg Kulit Pelbagai Bentuk Pelik
Dekorasi Dinding Menggunakan Paip
Karekter Berdasarkan Cara Kencing
Dunia Realiti Seorang Gamer
Jangan Main-main Dengan Senjata
Geothermal Spa Di Blue Lagoon
Lelaki Dengan 100 Suara Berbeza
Lukisan Di Atas Air
Pokok Krismas Bernilai Hampir US $2000000
Fakta Tentang Misai #infographic
2012 Audi RS5 - Performance And Elegant Together
360 Rooftop Walkway Rainbow Panorama
Delete All The Cookies?






27 November 2011

Delete All The Cookies?



Cookie Monster. Hahahahahaha.


Source: Google Image






360 Rooftop Walkway Rainbow Panorama



Ibarat berjalan didalam pelangi. Begitulah keadaan sebuah rooftop walkway yg direka oleh artist dari Iceland, Olafur Eliasson. Ianya 360 darjah dan dihiasi kaca dari warna² pelangi, terletak diatas sebuah muzium seni di Denmark, ia memberi peluang kepada visitor untuk menikmati pemandangan. Ianya sepanjang 150 meter dengan 3 meter lebar dan tinggi.







2012 Audi RS5 - Performance And Elegant Together



Audi sekali lagi berjaya menghasilkan sebuah kereta yg menggabungkan kuasa dan elegan bersama². Audi RS5 ini dikuasakan dengan engine V8 4.2 liter 32 valve DOHC yg mampu memecut sehingga 280 km/j. Walaupun begitu kereta ini mampu menjimatkan minyak kerana ia dilengkapi 7 speed DSG gearbox. Dengan maximum RPM sehingga 8250, engine kereta ini menghasilkan daya kilas sebanyak 317 lb/ft pada 4000 RPM dan kereta ini juga berkuasa seperti 450 ekor kuda. 0 - 60 mph dalam masa 4.6 saat.







Fakta Tentang Misai #infographic




Fakta² tentang misai anda. Hahahahah.







Pokok Krismas Bernilai Hampir US $2000000



Menjelang tibanya perayaan krismas, banyak syarikat², shopping complex, dan etc berlumba² untuk menghasilkan pokok krismas mereka bagi menarik perhatian pembeli. Ginza Tanaka, jewelers dari Tokyo juga mengambil bahagian. Beliau telah menghasilkan pokok krismas dari emas padu yg bernilai hampir US $ 2 million.!! Pokok krismas itu setinggi 2.4 meter dan seberat 12 kg emas padu..!!


Source






26 November 2011

Lukisan Di Atas Air




Wowww..!! Boleh jugak buat mcm ni.







Lelaki Dengan 100 Suara Berbeza




Fuhhhhhh. Mamat ni boleh buat 100 suara bermacam² karakter dalam masa 4 minit lebih. Gempak.







25 November 2011

Geothermal Spa Di Blue Lagoon



Blue Lagoon terletak di Iceland. Airnya lahir dari proses pembentukan lava dimana suhunya diantara 37 hingga 39 degree celsius dan ramai yg mengatakan airnya bagus untuk kesihatan kulit.







Jangan Main-main Dengan Senjata




Hahahahaha. Berhati-hati. Kompilasi fail senjata.







Dunia Realiti Seorang Gamer




Betul kaaaaaaannnn. Jangan nak kencing.







Karekter Berdasarkan Cara Kencing




Untuk lelaki sahaja. Hahahahaha.