Say Thanks To Admin Just By Clicking Any Advertisement

30 August 2012

Peta Jepun Di Buat Menggunakan 1.8 Million Lego



As per tittle, aku tak pasti dibuat sebab ape, kat mana, etc. Pasal depa tulis dalam bahasa Jepun. Maleh nak translate. Lagi banyak gambar kat source link.







Berita "Samsung Pays Apple $1 Billion Sending 30 Trucks Full of 5 Cents Coins" Adalah Palsu..!!




Woooo woooo woooooo. Rilek dulu bro sebelum publish berita. Check dulu sumber² sama ada betul ker tak. Ok berita ni asalnya daripada sebuah website bernama paperblog. Berikut adalah petikan berita tersebut.

"This morning more than 30 trucks filled with 5-cent coins arrived at Apple’s headquarters in California. Initially, the security company that protects the facility said the trucks were in the wrong place, but minutes later, Tim Cook (Apple CEO) received a call from Samsung CEO explaining that they will pay $1 billion dollars for the fine recently ruled against the South Korean company in this way.

The funny part is that the signed document does not specify a single payment method, so Samsung is entitled to send the creators of the iPhone their billion dollars in the way they deem best.

This dirty but genius geek troll play is a new headache to Apple executives as they will need to put in long hours counting all that money, to check if it is all there and to try to deposit it crossing fingers to hope a bank will accept all the coins.

Lee Kun-hee, Chairman of Samsung Electronics, told the media that his company is not going to be intimidated by a group of “geeks with style” and that if they want to play dirty, they also know how to do it.

You can use your coins to buy refreshments at the little machine for life or melt the coins to make computers, that’s not my problem, I already paid them and fulfilled the law.

A total of 20 billion coins, delivery hope to finish this week. 

Let’s see how Apple will respond to this. 

You didn’t think this could be real right? but hey! you loved it :D"

Korang baca tak ayat yg last sekali tu????

Source 1 Source 2






Kenapa Polis Menyerbu Rumah Ini?




Rumah di UK ini nampak biasa dan seperti didiami oleh orang tua. Namun rupa²nya rumah ini adalah tempat.....







28 August 2012

Bapa Pada Tahun 1976 Dan Anak Pada Tahun 2012



Sama.


Source






Perkara-Perkara Pelik Di Russia




Mungkin kita sangka negara kita ada macam² benda dan perangai pelik. Think again.







AirPod: Kenderaan Angin Oleh Tata Motors



AirPod adalah sejenis kenderaan yg dikeluarkan oleh syarikat automotive dari India iaitu Tata Motors. AirPod mula di develop beberapa tahun lalu oleh Guy Negre yg berasal dari Perancis. AirPod ini menggunakan kuasa tekanan angin dan boleh mencapai kelajuan 50 km/j dan boleh menjangkau 105 kilometer dengan sekali charge. Ianya dijual dengan harga US$ 5000.







Perbezaan Internet Sekarang Dan 10 Tahun Dahulu




Kenaikan yg sungguh mendadak.







Kemalangan Maut Yang Bernasib Baik



Amazingly driver terselamat dengan hanya patah tulang.







Bila Kelajuan Shutter Selari Dengan Bilah Helikopter




Normal video akan jadi lebih awesome.







27 August 2012

Apa Jadi Kepada Hotel Mewah Di Mozambique Ini?



Grande Hotel dibina pada 1955 di Mozambique semasa ia dibawah jajahan Portugis. Hotel ini pernah menjadi hotel termewah di Afrika. Pada 1963, hotel ini pernah menjadi penempatan askar tempatan semasa gerakan kemerdekaan. Pada tahun 1975, askar² berpindah dari situ dan sejak itu hotel ini didiami oleh homeless dan kini mencapai lebih dari 2000 orang.







Naik Keretapi Di India




Fuhhhhhhh. Sorang terjatuh, jatuh beramai².







15 August 2012

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin



Maleh dah nak update. Jumpa lagi lepas raya. Selamat hari raya. Maaf zahir dan batin. Hati² bermain mercun jangan sampai terputus jari.







13 August 2012

Mari Imbas Kembali Kes Pembunuhan Oleh Mona Fandey




Mari imbas kembali kes pembunuhan yg pernah menggemparkan negara kita pada tahun 1993 dahulu. Mona Fandey iaitu seorang penyanyi dan bomoh telah membunuh ahli politik, Mazlan Idris dan dihukum gantung pada 2001.







Guolizhuang: Restoran Yang Terkenal Dengan Hidangan Penis



Restoran Guolizhuang yg terletak di Beijing sangat popular kerana menghidangkan masakan yg berunsurkan penis dari haiwan seperti yak dan kambing. Restoran ini mula dibuka pada 2006 menyediakan pelbagai menu 'sedap' dimana bahan utamanya adalah penis pelbagai jenis haiwan. Ramai rakyat negara itu percaya penis haiwan ini mampu meningkatkan prestasi lelaki di ranjang, mencantikkan kulit wanita, dan pelbagai lagi kelebihan.


Source






09 August 2012

Lelaki Paling Busuk Di Dunia Tidak Mandi Selama 38 Tahun




Giler. Tak mandi seharian pun dah rasa badan ni mcm org minyak. Kailash Singh, 66, dari India tidak mandi selama 38 tahun..!! Beliau berkata pada tahun 1974, selepas baru berkahwin beliau mahukan anak lelaki. Seorang sami memberinya jaminan bahawa beliau akan mendapat anak lelaki jika tidak memotong atau membasuh rambutnya. Kini setelah 38 tahun, rambut dreadlock nya adalah sepanjang 6 kaki dan beliau kini 7 orang anak. Kesemuanya perempuan..!!! Walaupun begitu beliau masih berharap untuk mendapatkan anak lelaki walaupun umurnya telah meningkat. Beliau masih percayakan sami itu dan masih tidak mahu mandi. Lantak kau laaaa.


Source






Ayam Belanda Yang Pandai Meniru Manusia Bercakap




Nokhorommmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.







Selaju Manakah Usain Bolt?




Aku pernah tertanya 100m world record dipecahkan every less than 3 years. Macam mana rekod 50 tahun lagi. Takkan 5 saat kot?? Hari2 sarapan kaki kuda ke ape??







08 August 2012

Duality: Projection Map Pada Bangunan




Duality adalah tajuk persembahan projection mapped sepanjang 8.5 minit pada bangunan Boardwalk Hall di Atlantic City. Projection ini menggunakan 12 projector berkuasa 20,000 lumens dan 65 lampu tambahan. Duality direka oleh Moment Studio dari Canada.







Skatepark Glow In The Dark



Wahhh. Artis dari Korea, Koo Jeong-A telah menghasilkan skatepark yg glow in the dark dengan menggunakan konkrit green phosphorescent.


Source






FAIL..!! Jangan Beli Jeep Grand Cherokee




Ujian ini dilakukan oleh sebuah magazine dari Sweden iaitu Teknikens Värld. Fail..!!!!







07 August 2012

Bukti Filem 3D Mempunyai Plot Yang Sama




Takde mood pun nak blogging sebenarnya. Post jela ape yg ada.







10 Ahli Sukan Olimpik Paling Berjaya Dalam Sejarah




Banyak dari US. Malaysia takde ponggg.