Say Thanks To Admin Just By Clicking Any Advertisement

22 March 2013

One Photo A Day In The Worst Year Of My Life




Actually ini bukanlah kisah benar. Tapi hanya sebuah iklan untuk menentang keganasan terhadap wanita di Crotia. Kesemua lebam² dan luka adalah hasil makeup. Anyway ia membuka mata kita untuk menentang keganasan.







Bagaimana Mat Saleh Mengatasi Masalah Angin Pada Bayi




Wahhh. Aku tak tau kalau ikut tradisi kita, ada buat mcm ni ker?







21 March 2013

Fakta Tentang Nikola Tesla



Jom baca tentang Nikola Tesla. Beliau merupakan seorang Serbian-American yg dilahirkan pada 1856 dan mati pada 1943. Beliau merupakan seorang pencipta, electrical engineer, mechanical engineer dan ahli fizik. Beliau terkenal dengan penemuan sistem Alternating Current (AC) dan Tesla Coil. Beliau juga bukan seorang yg kedekut. Baca fakta² dibawah.







Magik Jalanan Yang Unik




Awesome. Mmg sempoi. Tengok jer. Magic Clerk dari rancangan The Tonight Show with Jay Leno.







Ganja Ditanam Di Tepi-Tepi Jalan



Tahukah anda ganja ditanam di tepi jalanraya di Afghanistan? Hahahaha.


Source






Percayakah Anda Barangan-Barangan Ini Diperbuat Dari Kertas?



Vincent Tomczyk merupakan seorang artis seni yg pakar menghasilkan arca benda yg sungguh realistik. Dan yg lagi menariknya, ia hanya menggunakan pelbagai jenis kertas. Lihat hasil² kreativi beliau dibawah.







Mari Lihat Bagaimana Tablet Cap Ayam Dibuat




Skang ni lambakkan tablet cap ayam banyak dijual dipasaran dengan harga yg murah. Namun kebanyakkannya tablet ini tidak tahan lama dan mudah rosak. Lihat bagaimana tablet ini dibuat di China.







20 March 2013

Lukisan Muka Oleh Christy Lewis



Christy Lewis dari New Zealand gemar menghasilkan lukisan dan beliau menggunakan muka sebagai kanvas nya. Lukisan nya sungguh menarik sehingga tidak boleh lagi melihat wajah asal org yg dilukis. Anda boleh lihat lebih banyak koleksi beliau di source link.







Evolusi Kereta Porsche



Pada aku, basic nya masih mengekalkan shape yg sama. Porsche berjaya menghasilkan trademark mereka sendiri.







Filem Pendek Bertajuk Office Escape




Office Escape. Awesome. Layan jer. Kompom best. View in 1080p.







Samsung Galaxy S4 vs. HTC One



Samsung dan HTC baru sahaja memperkenalkan smartphone terbaru mereka iaitu Galaxy S4 dan One. Kedua² smartphone ini dikatakan yg paling canggih terdapat di pasaran masa kini. Mari lihat perbandingan diantara kedua² smartphone ini supaya mudah untuk mereka yg ingin membuat pilihan.

Size


Battery


Build materials


Cameras


Processor







Aksi Lawak Dikejar Lembu




Cuba bercakap dengan lembu dulu. Maybe dia boleh calm down.







19 March 2013

Rasuah Dan Politik Di Sarawak




I'm not into politics. Aku tak tau apa yg diceritakan ni betul ker tak. Aku bukan pro memana parti. Aku just share. Terpulang kepada masing² nak menilai.







Lelaki Paling Metal Telah Dijumpai




Perghhhhhh. Mmg metal sangat dia ni. Sepanjang masa nak headbanging.







Lori Pikap 6 Tayar Oleh Mercedes



Ini adalah 6x6 G63 AMG oleh Mercedes. Jika anda perasan, lori pikap ini menggunakan 6 tayar dah dikuasakan oleh enjin 5.5 liter biturbo V8 yg menghasilkan 544 kuasa kuda. Pikap ini juga menggunakan gearbox 7 kelajuan yg menghantar kuasa kepada kesemua 6 tayar. Ini bermaksud pikap ini adalah 6 wheel drive.







Etika Makan Secara Formal




Untuk yg nak belajar etika makan formal budaya barat ni. Hahaha. Tak salah belajar.







18 March 2013

Untuk Yang Tak Dapat Tengok #ASOT600KL




Layankan jela. #ASOT600KL.







Kasut Rare Oleh Apple



Tahukah anda pada zaman 90an dahulu, Apple pernah menjual kasut, pakaian dan aksesori. Anda boleh tengok disini. Rupa²nya, kasut pun ada. Yg menjadikan kasut ini rare adalah kerana kasut ini tidak dipasarkan di public sebaliknya ia hanya dijual kepada staff syarikat.


Source






Basikal Edisi Terhad Oleh Lamborghini



Sempena menyambut ulangtahun yg ke 50 Lamborghini, mereka telah mengeluarkan sebuah basikal BMC road bike edisi terhad. Basikal ini diperbuat dari carbon untuk frame dan custom paint job khas untuk Lamborghini. Hanya 50 buah basikal ini akan dijual diseluruh dunia dan setiap satunya berharga 25,000 Euro bermakna lebih kurang RM102,000. Hahhhhhhhh.