Say Thanks To Admin Just By Clicking Any Advertisement

26 August 2011

Jam Tangan Paling Rumit Urwerk UR-1001



Sebelum ni aku pernah cerita pasal mcm² jenis jam tangan antaranya I'm Watch, Hexagon LED, Mercury, dan jam LCD. Urwerk UR-1001 Zeit Device pula mungkin adalah sebuah jam tangan yg paling rumit di dunia. Ia mengukur masa dari saat hingga lah ke 1000 tahun. Antara indicator nya adalah yg basic seperti jam, minit, saat ada dipaparkan dengan konsep yg rumit. Antara indicator yg pelik pula adalah day/night indicator, power reserve indicator, calendar yg menunjukkan tarikh dan bulan, oil change indicator, 100 years indicator, dan 1000 years indicator. Selain itu jam ini juga di bina dari single block of metal dan main body dibuat daripada Titanium Aluminum Nitride yg disadur pada stainless steel. Pengeluar jam ini juga mengatakan bahawa hanya 8 biji sahaja akan di bina. So dah boleh agak la harga dia mcm mana kan.









Source






No comments:

Post a Comment