Say Thanks To Admin Just By Clicking Any Advertisement

29 March 2012

Toyota AE86 Dijumpai Di Ruang Bawah Tanah Masih Dalam Keadaan Baru Keluar Kilang



Ok. First off all, entry ni dah lama terperuk dekat draft tu. Wa baru nak post. Enjoy.

Kereta Toyota Corolla AE86 ini dijumpai di Belgium dimana kereta ini telah tersimpan di basement selama lebih 25 tahun. Lebih menarik, kereta ini masih dalam keadaan asal seperti baru keluar dari kilang dan tidak berkarat langsung. Kerusi didalamnya masih dibalut dengan plastik dari kilang. Meter pada dashboard pun menunjukkan kereta ini baru berjalan sebanyak 48 kilometer. Pemilik kenderaan ini membeli kereta ini dan memandunya dari kedai kereta hingga ke basement tersebut. Dan kereta itu dibiarkan begitu selama lebih 25 tahun. Bau kereta ini juga masih bau seperti baru..!! Tuan kereta ini mengeluarkan minyak dari tangki dan bateri juga dibuka untuk mengelakkan kereta ini dari rosak. Enjoy gambar² dibawah. Rasa² kalau anda beli kereta baru, tergamak tak nak simpan kereta tu 25 tahun tanpa pakai langsung? Tak rasa membuak² ker nafsu nak bawak kete tu jalan²?


Source







4 comments:

  1. Trbaik..tp tayar msti xblh pki dh..sbb kne park lme sgt kt garage..klu pki gak msti gegar kpale..hehehehe...

    ReplyDelete
  2. apasal belakang dia cam pelik jer,ada version lain ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. European model Corolla Sport Coupe GT. Both the Levin and Trueno variants were offered with either a 2-door coupe or 3-door liftback (sometimes called hatchback) body style.

      http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_AE86

      Delete
  3. Sedan ka hatchback ka, enjin dia ttp sama.. Boleh drift..

    ReplyDelete