Say Thanks To Admin Just By Clicking Any Advertisement

12 October 2011

BAC Mono Formula: Kereta F1 Jalanan



Aku selalu mengidam nak bawak kereta F1. Dah tentu la tak boleh. Nak sumbat perut pun tak muat dalam ruang pemandu. Lagi satu kekurangan kereta F1 adalah, of coz lah ia tak boleh dibawa di jalan² biasa. Namun, terdapat alternatif lain iaitu BAC Mono Formula-Style Street Racer. Kereta ini dibina dengan tujuan untuk menampilkan ciri² kereta F1 dan ianya juga street legal bermaksud boleh dibawa di jalan raya biasa. Kereta ini single seater dengan berat 1188 pound. Ianya dikuasakan oleh 2.3L Cosworth engine dengan 280 kuasa kuda belang. This car can go from 0 to 60 mph in 2.8 sec. Boleh tahan. Ianya berharga US$ 108,000. Namun kereta ini purely untuk keseronokan dan tidak boleh dibuat pegi pasar beli ikan.













Source






No comments:

Post a Comment